Ето как изключвате приложенията от Facebook

През годините вероятно сте свързали доста приложения с Facebook. Хубаво и лесно, защото можете да влезете в платформи като Instagram и Spotify с едно натискане на бутон, без да се притеснявате за потребителски имена и пароли. И все пак това удобство може да не е най-добрият избор за вашата поверителност, особено след скандала, който наскоро удари Facebook. По този начин можете да изключите всичките си приложения във Facebook.

Изтриването на приложения от Facebook не само предотвратява достъпа на Facebook до потребителските данни на това приложение, но също така ви предпазва от случайно възстановяване на вашия акаунт във Facebook. Когато изтриете акаунта си във Facebook, все още е възможно да активирате отново акаунта за две седмици, когато влезете в услуга чрез Facebook.

Премахнете приложенията от Facebook

За да премахнете приложения от акаунта си във Facebook, отидете в Настройки , след което отидете в Приложения . Сега ще видите преглед на приложенията, които някога сте свързвали с вашия акаунт във Facebook и с които можете да „влезете през Facebook“.

До името на приложението можете да видите кой може да вижда вашите дейности на тази платформа. Това може да варира от всички, само приятели или само аз. За да изтриете приложението, проверете го и натиснете Delete . В лентата за търсене можете да търсите конкретни приложения, които искате да прекъснете с вашия Facebook. Наскоро стана възможно да изтриете няколко приложения от вашия акаунт във Facebook едновременно. За да направите това, маркирайте няколко приложения и натиснете Delete .