По този начин можете да изтриете акаунта си в Instagram

Искате ли да изтриете акаунта си в Instagram? Ако сте уморени от приложението за снимки, можете да изтриете или временно да деактивирате своя Instagram. Ще задържите ли акаунта си? Или искате да премахнете напълно Insta? Ето как да направите това.

Как да изтрия профила си в Instagram?

  • Влезте във вашия уеб браузър чрез сайта на Instagram

  • Щракнете върху потребителското си име в горния десен ъгъл

  • До името на вашия профил изберете Редактиране на профил

  • В долната част на страницата вече можете да изберете временно да деактивирате моя акаунт

    Искате ли да изтриете окончателно акаунта си?

    • След това отидете на страницата за изтриване на акаунта в Instagram.

    Защо да изтрия Instagram?

    Instagram е популярна услуга в социалните медии, където можете да споделяте вашите снимки с други. Ако вече не използвате услугата или ако решите, че предпочитате вашето съдържание да не е достъпно в интернет, можете временно да деактивирате или изтриете окончателно акаунта си. Прочетете също: Как да изпращате изчезващи снимки в Instagram.

    Друга възможна причина да се игнорира Instagram е компанията майка на Instagram: Facebook. Компанията не само се грижи за поверителността на своите потребители, но и Facebook редовно участва в множество скандали за поверителност.

    Освен това е разумно да поставите под въпрос предоставянето на определени права на приложения на вашия телефон. В миналото подобни приложения за социални медии, включително Instagram, са се оказали уязвими към хакерски атаки. Изследователите от Check Point установиха изтичане, което позволи на хората да поемат сметките на хората. По този начин е възможно, наред с други неща, да се четат лични съобщения, да се изтриват и публикуват публикации. Течът вече е затворен, въпреки че това показва рисковете от използването на приложение като Instagram

    Искате ли да знаете как можете да защитите личните си данни още по-добре? След това разгледайте нашия пакет от курсове за сигурност и поверителност на Tech Academy.

    Деактивирай профила

    Не е необходимо да деактивирате акаунта си, за да попречите на определени хора да виждат съдържанието ви. Възможно е да блокирате или ограничите хората чрез настройките за поверителност.

    Ако деактивирате акаунта си, той ще бъде скрит заедно с всички ваши снимки, коментари и харесвания, така че другите вече да не могат да ги виждат. Съдържанието обаче не се премахва. Когато влезете отново в услугата, всичко ще бъде видимо и достъпно отново.

    Не е възможно да деактивирате акаунта си от приложението Instagram. За да направите това, трябва да отидете на уебсайта на Instagram и да влезете в услугата. Това може да стане от вашия компютър или вашето мобилно устройство. Щракнете или натиснете потребителското си име горе вдясно и изберете Редактиране на профил . След това изберете Временно деактивиране на акаунта ми и следвайте инструкциите на екрана.

    Премахване на акаунт

    Ако изтриете акаунта си, той ще бъде изцяло и окончателно изтрит заедно с всичките ви снимки, видеоклипове, последователи, коментари и харесвания.

    Можете да изтриете акаунта си на тази страница в Instagram. За това ще трябва да сте влезли в системата. Ще бъдете попитани защо искате да изтриете акаунта си, така че разработчиците да могат да подобрят услугата с вашите отзиви. Трябва да отговорите на този въпрос, преди да можете да изтриете акаунта си. След това можете да натиснете или щракнете върху Изтриване на моя акаунт за постоянно.

    Ако искате да започнете да използвате Instagram отново по-късно, не можете да създадете акаунт със същото потребителско име като преди и старият ви акаунт не може да бъде активиран отново.