Например, Facebook вече няма достъп до историята на вашите местоположения

Услугите на социалните медии твърде често питат за вашето местоположение. Понякога е полезно, например, защото могат да се правят препоръки въз основа на това къде се намирате. Тук ще ви покажем как да деактивирате тази опция във Facebook, ако предпочитате да не разрешавате на услугата да осъществява достъп до вашата история на местоположенията.

Ако Facebook знае вашето местоположение, можете да се регистрирате на различни места, да прочетете отзиви и да получите препоръки. Това е полезно, но не всеки харесва, че Facebook и други хора могат да видят къде са били. За щастие можете да спрете Facebook да осъществява достъп до вашето местоположение.

Изключете изцяло местоположението

Разбира се, можете напълно да изключите услугите за местоположение на вашето устройство, така че Facebook да не вижда къде се намирате. Това обаче означава също, че никое друго приложение няма достъп до него, така че не можете например да използвате упътвания и други подобни в други приложения.

На вашия iPhone историята на местоположенията ви е под Настройки> Поверителност> Услуги за местоположение> Система> Често посещавани местоположения . Можете да изтриете тази история, като кликнете върху Изчистване на историята в този екран . Можете също така да изключите напълно Честите местоположения тук.

На вашето устройство с Android можете да изключите местоположението си от Сигурност и местоположение> Местоположение . Тук можете също да видите кои приложения наскоро са поискали вашето местоположение. Ако деактивирате функцията, нито едно приложение няма достъп до вашето местоположение, включително Facebook.

Изключете местоположението във Facebook

В много случаи обаче е по-добре да откажете отделно достъпа на Facebook до вашата история на местоположенията. Това гарантира, че Facebook вече няма достъп до съхранените данни за местоположението на вашето устройство и че самият Facebook вече не може да съхранява данни за местоположението. Други приложения все още могат да използват услугите за местоположение и историята на местоположението на вашето устройство.

Отворете приложението Facebook и отидете в настройките, като натиснете менюто за хамбургер. Придвижете се до Настройки> Настройки на акаунта и изберете Местоположение .

Тук можете да изключите опцията История на местоположенията , да зададете споделяне на местоположение за близки приятели и други функции, базирани на местоположението, като Съвети за места и Wi-Fi търсене . Тези опции се отнасят за приложението Facebook както на Android, така и на iOS.

Ако напълно изключите услугите за местоположение за Facebook, вече няма да можете да проверявате или да свързвате местоположения с вашите публикации във времевата линия.

Бихте ли предпочели да деактивирате Facebook или просто да го изтриете напълно? Ето как да направите това.