По този начин можете да изключите „последно виждане“ в WhatsApp

Изпратили ли сте съобщение чрез WhatsApp и не получавате ли отговор? След това можете да използвате опцията „последно виждане“, за да видите кога някой е бил за последно онлайн. И обратно, може да не искате някой да вижда кога за последно сте били онлайн. За щастие можете да изключите Last Seen в WhatsApp, така че никой да не вижда кога за последно сте отворили приложението. Ето как да направите това.

Ако имате отворен WhatsApp, всеки може да го види, като ви посочи като „онлайн“. Не можете - за съжаление, може би - да промените това. Това, което можете да направите, е да посочите, че не искате другите да знаят кога за последно сте били онлайн.

Изключете Last Seen на iPhone

Ако искате да изключите функцията „последно виждане“ на вашия iPhone, отворете приложението и отидете в Настройки . Отидете на Поверителност чрез заглавието на акаунта . В горната част на екрана ще видите опцията Последно виждане . Ако кликнете върху това, ще получите избор кой може да види последния ви статус: всички, само вашите контакти или никой.

В менюто Поверителност можете също да настроите кой може да вижда вашата снимка на профила, информация и състояние и ще намерите преглед на блокираните си контакти. Можете също така да изключите разписките за четене: някой друг не може да види дали сте прочели съобщението му и обратно. Разписките за четене винаги са включени за групови чатове.

Деактивирайте Last Seen на Android

Той работи почти същото на смартфоните с Android. В главното меню на WhatsApp докоснете точките горе вдясно и отидете в Настройки. Тук също отивате на Акаунт> Поверителност. Опциите за Last Seen също са същите като при iOS: Всички , Моите контакти и Никой

На крачка от „Последно онлайн“ са сините отметки, наричани още разписки за четене. Това позволява на другите да видят дали сте прочели съобщение. За щастие можете да изключите и това. И на iOS, и на Android се върнете в Настройки> Акаунт> Поверителност и превъртете до дъното. Изключете отметката или превключвателя до Прочетете разписки . Забележка: премахването на избора на сини отметки също означава, че вече не можете да видите дали другите са видели съобщението ви. Прочетените разписки все още ще бъдат видими за групови съобщения. За съжаление това не може да се изключи.