Бързо изтрийте всичките си снимки от вашия iPhone

IPhone прави много хубави снимки, така че има голяма вероятност да имате доста на вашия смартфон. Но как всъщност да го премахнете с едно движение?

Официално е много лесно да изтриете всички снимки, стига да прескачате обръчите на Apple. С други думи: използвайте приложението Снимки и вашите снимки (могат) да бъдат изтрити веднага щом изтеглите всичко на компютъра си. Но какво, ако не използвате този метод, защото изтегляте снимките си на компютър например? След това има метод, който убива две птици с един камък: iCloud Photo Library. Прочетете също: 7 полезни функции за снимки, които все още не познавате.

Включете iCloud Photo Library

Когато включите iCloud Photo Library (чрез Settings / iCloud / Photos ), всичките ви снимки и видеоклипове се съхраняват в iCloud и на вашия iPhone или iPad се запазва само версия с ниска разделителна способност. Удобно, защото това ви спестява място. Недостатъкът е, разбира се, че получавате само 5 GB капацитет за съхранение в iCloud, който, разбира се, е толкова пълен. В този случай това няма значение, защото искаме да изтрием снимките от нашето устройство (и от iCloud), защото ги имаме на безопасно място някъде другаде (например на NAS).

Изтрийте всички снимки от вашия iPhone

За да премахнете всичките си снимки от вашия iPhone с един замах, сърфирайте до www.icloud.com на вашия компютър или Mac, прекарайте няколко секунди, чудейки се защо Apple не е променил дизайна на този сайт от години и влезте с вашия Apple ID. След това кликнете върху Снимки и след това върху Избор на снимки горе вдясно. Сега кликнете върху първата снимка, задръжте клавиша Shift и превъртете до последната снимка. Кликнете върху тази снимка и след това натиснете клавиша Delete . Ще получите друго предупреждение, веднага щом го потвърдите, всички ваши снимки са изчезнали от iCloud, а също и от вашия iPhone или iPad.

Допълнителен съвет: когато инсталирате iCloud за Windows, можете също да изтеглите снимките от iCloud директно на вашия компютър и да ги поставите на вашия NAS, без да свързвате вашия iPhone към вашия компютър.