Деактивирайте или изтрийте вашия акаунт във Facebook

Приключихте ли напълно с Facebook? След това можете да изтриете Facebook или да деактивирате акаунта си. Ние ви показваме как да направите това тук.

Деактивирайте вашия акаунт във Facebook

Ако деактивирате своя акаунт във Facebook, той ще бъде поставен на пауза, така да се каже: Вашият профил ще бъде премахнат от сайта, както и повечето неща, които сте публикували във Facebook (съобщенията обаче ще останат), но Facebook ще запази вашите данни за в случай, че решите да се върнете. Винаги можете да активирате отново акаунта си, като влезете във Facebook.

За да деактивирате акаунта си, влезте във Facebook и отворете Настройки . Изберете Общи и в прозореца Общи настройки на акаунта превъртете надолу, докато не видите Управление на акаунт . Изберете Редактиране и докоснете опцията Деактивиране на вашия акаунт .

Facebook ще се опита да ви убеди да останете, като ви покаже снимки на вашите приятели във Facebook и попита защо искате да деактивирате акаунта си. След като кажете на Facebook защо повече не искате да бъдете приятели, щракнете върху бутона Деактивиране , след това Деактивиране сега и Facebook ще деактивира вашия акаунт.

Изтрийте профила си във Facebook

Ако изтриете акаунта си, той ще бъде напълно изчезнал: Вече няма да можете да влезете отново, за да видите или копирате нещо, което сте публикували във Facebook, и ако сте искали да използвате Facebook отново, ще трябва да започнете от нулата.

Facebook препоръчва да изтеглите копие от данните, които сте публикували на сайта, преди да изтриете акаунта си. Докато сте влезли в акаунта си, отворете менюто с настройки във Facebook, като щракнете върху иконата на зъбно колело в горния ляв ъгъл на страницата. След това изберете Настройки на акаунта и на страницата Общи търсете Изтеглете копие на вашите данни във Facebook и щракнете върху връзката. След това ще бъдете насочени през процеса на изтегляне на архив на всички ваши данни във Facebook.

Компанията не изяснява веднага как да изтриете вашия акаунт във Facebook, но за да направите това, влезте във вашия акаунт във Facebook и отворете формата за изтриване на акаунта на Facebook. Там стартирате процеса, за да изтриете напълно своя акаунт.

Във формуляра щракнете върху Изтриване на акаунт и потвърдете паролата си. Щракнете върху Изтриване на акаунт за последно , този път бутон с удивителен знак пред него. Сега акаунтът ви е изключен от Facebook и вече никой не може да посещава вашия профил.

Забележка: След като акаунтът ви във Facebook изчезне, имате тридесет дни, за да промените решението си. След това наистина го няма, така че трябва да изтриете акаунта си само ако сте абсолютно сигурни, че няма да използвате Facebook отново.

Профилът е блокиран

Също така може да се случи акаунтът ви във Facebook да бъде блокиран. Това обикновено се случва, когато не действате според правилата на сайта в социалните медии. Блокирането на вашия акаунт във Facebook обикновено не е временно, с други думи, ако не направите нищо, акаунтът ви ще остане заключен и ще бъде изтрит с течение на времето . Какво можеш да направиш? Ние обясняваме това подробно в тази статия.

Cambridge Analytica

След скандала с Cambridge Analytica преди две години няколко души решиха да изтрият профила си във Facebook. Какво стана?

Facebook попадна в заглавията, след като излезе наяве, че личната информация на милиони американски потребители е била злоупотребена за провеждане на политическа кампания. Facebook позволи да се събира информация от около 50 милиона потребители за изследователски цели, при условие че данните ще бъдат изтрити след това. Това не се случи.

Данните са получени от изследователите Кристофър Уайли и академик от университета в Кеймбридж чрез приложение, наречено thisisyourdigitallife, в което можете да влезете с вашия акаунт във Facebook. Изследователите не само са получили данните от стотиците хиляди потребители на приложението, но и от приятелите на потребителите.

Вместо да изтрие получените данни, академикът от университета в Кеймбридж ги продаде на Cambridge Analytica - агенция за анализ на данни, която освен всичко друго участва в кампаниите за Доналд Тръмп и Брекзит. Доносникът Кристофър Уайли каза, че данните са използвани за изграждане на модели, които „играят върху вътрешните демони“ на лицата, чиято компания разполага с данните.

Документите показват, че Facebook вече е знаел в края на 2015 г., че Cambridge Analytica има данните в ръцете си. Социалната платформа обаче не е предупредила впоследствие потребителите и не се е опитала да възстанови данните. Когато The Guardian и The New York Times съобщиха, че публикуват статия за нарушаването на данните във Facebook, Facebook се опита да изпревари скандала, публикувайки собствена статия, в която се посочва, че Cambridge Analytica е забранена от социалната платформа заради това. не изтриване на придобити данни. Не е ясно дали данните оттогава са изтрити.

Накратко: да изтриете или деактивирате вашия акаунт във Facebook?

Накратко обобщено:

Искате ли да деактивирате вашия акаунт във Facebook ?

  • Влизам
  • Отидете в Настройки
  • Изберете вашата информация за Facebook
  • Превъртете надолу в прозореца
  • Изберете Преглед под Деактивиране и изтриване
  • Изберете Редактиране
  • Изберете опцията Деактивиране на акаунт
  • Потвърдете с Напред, за да деактивирате акаунта

Искате ли да изтриете своя акаунт във Facebook ?

  • Влизам
  • Отидете на //www.facebook.com/help/delete_account
  • След това изберете Изтриване на акаунт