По този начин можете да изтриете съобщение в WhatsApp

Изпратили ли сте съобщение на някого чрез WhatsApp, но всъщност съжалявате ли веднага? За щастие в приложението за чат има опция, която ви позволява да оттеглите изпратеното съобщение. Ако имате късмет, ще стигнете навреме и получателят никога няма да види написаното от вас.

Как мога да изтрия съобщение WhatsApp?

  • Дръжте пръста си върху съобщението си

  • Кликнете върху менюто, което се показва в горната част

  • Щракнете тук върху кошчето

  • Вече има две опции Изтрий за себе си и Изтрий за всички , като втората опция получателят вече няма да може да види съобщението.

Изтрийте съобщенията в WhatsApp

Първо се уверете, че имате инсталирана най-новата версия на WhatsApp. Изпратете им непохватно съобщение, грешна снимка, смущаваща правописна грешка или приложение, което всъщност сте предназначили за някой друг.

Сега задръжте пръста си върху съобщението и изчакайте менюто да се появи в горната част. След това натиснете кошчето. Преди имаше две опции: Изтрий за себе си и Отказ . Междувременно ще намерите трета опция в WhatsApp за съобщение, което е на по-малко от седем минути: Изтриване за всички . Кликнете върху него и вие и получателят ще видите само известие с надпис „Изтрили сте това съобщение“ или „Това съобщение е изтрито“.

Отстранете след 7 минути

Ако изминат 7-те минути, по принцип вече не можете да избирате опцията Изтриване за всички . Има начин да заблудите телефона си, така че опцията да остане достъпна. Изключете интернет връзката на телефона си, убийте приложението WhatsApp и задайте часа на телефона си на дата и час, преди да изпратите съобщението си. Отворете WhatsApp и изтрийте съобщение, както е описано. Ще откриете, че съобщенията, изпратени преди повече от седем минути, могат да бъдат изтрити. Веднага след като се свържете отново с интернет, съобщението ще бъде изтрито.

По същия начин снимки и видеоклипове също могат да бъдат изтрити. Следователно те няма да попаднат под заглавието „ Медия“ на човека, на когото първоначално сте изпратили снимката. Потребителите на iOS, които са получили мултимедия, автоматично запазена в папката „Снимки“, пак ще получават изпратените видеоклипове и изображения, независимо дали съответното съобщение, съдържащо мултимедията, е премахнато от чата.

Въпреки че можете да изтриете съобщение, това не означава, че другият не е прочел съобщението. От само себе си се разбира, че искате да изтриете съобщенията си възможно най-скоро. Няма да получите известие, ако всички не са успели да изтрият съобщението.