Ето как можете да нулирате своя акаунт в Gmail

Gmail е чудесна услуга за изпращане на имейли, но може да се случи електронната поща да не работи безпроблемно. Например понякога се случва имейлите да не се синхронизират правилно в приложението Gmail. В такъв случай е най-добре да нулирате акаунта си в Gmail.

Проблемите, които възникват, когато синхронизирането на Gmail спира да работи правилно, включват например, че вече не можете да изпращате или получавате имейли, имейлите висят при изпращане, имейлите не могат да се отварят или че приложението Gmail е много бавно. Можете също така да получите известие, че акаунтът не е синхронизиран.

Ако имате такива проблеми със синхронизирането на Gmail на телефона си с Android или iPhone, вероятно ще трябва да изтриете акаунта си в Google и да нулирате Gmail. Добре е обаче първо да проверите дали имате достатъчно място за съхранение и да актуализирате самото приложение Gmail, за да видите дали това решава проблема. След това рестартирайте вашия Android смартфон или iPhone.

Изтрийте профила в Google

На вашия смартфон с Android или iPhone отворете Настройки / Акаунти / Google / Google акаунт в приложението Gmail и докоснете акаунта си. След това ще видите преглед на всички данни от Google, които са синхронизирани с вашето устройство с Android. Натиснете бутона за меню в горния десен ъгъл и изберете Изтриване .

След това данните от вашия акаунт в Gmail в приложението трябва да бъдат изтрити, така че да не оставяте нищо, което би могло да създаде проблеми.

Нулирайте Gmail

На вашия смартфон с Android отидете в Настройки / Приложения / Всички приложения / Gmail и натиснете бутона Спри сега в горната част на списъка и след това щракнете върху Деактивиране . След това приложението Gmail ще бъде възстановено до фабричните настройки.

На iPhone в приложението Настройки отидете на Общи , Съхранение на iPhone , след което докоснете Gmail . Тук ще намерите опцията Изтриване на приложение . След това изтеглете приложението отново.

Отворете приложението Gmail и добавете отново вашия акаунт в Google. След това Gmail ще започне да синхронизира имейлите ви отново.