По този начин можете да използвате Google Authenticator и на новия си телефон

Наскоро ли сте купували или предстои да купите нов телефон? Тогава знаете какво да очаквате: основната миграция на всички приложения, които са на стария ви смартфон. Едно от тези приложения трябва да бъде Google Authenticator, приложение за изключително важната проверка в две стъпки. Ако не знаете как точно да прехвърлите данните на приложението от един телефон на друг, прочетете нататък.

За да бъде миграцията успешна, се нуждаем както от приложението на новия ви телефон, така и от компютър. Затова се уверете, че сте и на компютър по време на прехвърлянето. Инсталирайте приложението Google Authenticator на новия си телефон (Android или iOS), след което отидете в профила си в Google на компютър. Влезте с личните си данни и отидете в раздела за сигурност вляво в менюто . На тази страница ще видите заглавието Вход в Google . По-долу ще намерите потвърждение в две стъпки . На тази страница е заглавието Приложение Authenticator , със долу, в синьо Промяна на телефона .

Google Authenticator: сменете телефона

След като кликнете върху връзката, уебсайтът ще ви преведе през процеса стъпка по стъпка. Първо ще бъдете попитани дали използвате iPhone или Android. След това ще се покаже QR код. Сега отворете приложението на новия си смартфон и натиснете бутона, за да сканирате баркод. Първо трябва да дадете достъп до камерата на телефона си, но след това можете да сканирате кода. Сега на екрана ще се появи шестцифрен код. Трябва да го попълните на страницата на Google.

Дете може да пере прането! По принцип сте готови сега. Това обаче се отнася само за вашия акаунт в Google. Ако използвате приложението Google Authenticator и за други услуги и уебсайтове (нещо, което препоръчваме), ще трябва да деактивирате и нулирате двуетапната проверка за всяка услуга. Можете да използвате новия си телефон само докато опцията е деактивирана първо, в противен случай той ще се върне към стария ви смартфон. Така че, ако планирате да изтриете приложението на стария си смартфон, направете го само когато сте добавили услугата на новия си телефон.