Защо не виждам определени публикации във Facebook?

Може да откриете, че вашите важни съобщения от определени приятели не се появяват във вашата хронология във Facebook, когато всъщност искате да видите този тип публикации. Защо е така и можете ли да направите нещо по въпроса? Ние го обясняваме в тази статия.

Защо не виждате определени актуализации от Facebook?

Много хора смятат, че нещо не е наред с профила им във Facebook, когато установят, че рутинно им липсват актуализации от приятели и познати. В действителност това не е така. Реалността е, че повечето хора имат толкова много приятели и следват толкова много страници, че би било невъзможно, ако всички тези актуализации се показват на вашата хронология.

Facebook дори посочи в интервю преди малко, че броят на актуализациите ще бъде повече от 1500 на ден. Ако смятате, че пропускате публикации сега, помислете за времева линия с 1500 публикации. По тази причина Facebook филтрира съобщенията. Това се прави въз основа на всякакви изчисления, като например какви са отношенията ви с някого, колко често имате контакт с този човек чрез Facebook, колко често отговаряте и т.н.

Можете да си представите, че това може да доведе до порочен кръг. Ако не видите някой друг, ще бъдете по-малко в контакт с него и този човек ще попадне допълнително в списъка с приоритети на Facebook. За щастие можете да направите нещо по въпроса.

Вие решавате кои актуализации да видите

Нямате абсолютно никакво влияние върху алгоритмите, които Facebook използва, за да определи кои актуализации виждате и кои не. Можете обаче да накарате човек внезапно да отговаря на критериите, които Facebook прилага за някой, чиито актуализации се показват.

Можете да направите това, като щракнете върху заглавието „ Приятели“ в левия прозорец на Facebook (това може да бъде доста ниско, ако имате много страници и групи). След това кликнете върху списъка с добри приятели и след това върху Управление на списък / Редактиране на списъка горе вдясно . След това просто добавяте хората, които предпочитате да виждате актуализациите занапред. Като ги добавя към списъка за затваряне на приятели, Facebook знае, че това са хора, които искате да актуализирате във вашата времева линия и от сега нататък ще бъдат предоставяни.