Можете да направите това, ако сте забравили ПИН кода на вашия iPhone

Може да се случи на всеки. Променихте паролата на вашия iPhone, iPad или iPod touch и изведнъж нямате представа какъв е вашият нов код. Или може би имате един и същ код отдавна, но той изведнъж се изплъзна. Какво трябва да направите в такъв случай?

Колко лудо ... Паролата, която сте въвели, за да отключите устройството си, не работи. Може би сте направили печатна грешка? Моля, опитайте отново. Отново не е добре. Изведнъж си спомняте: променихте кода снощи след дълъг работен ден, без наистина да мислите за това. Но какво отново? Имате няколко идеи какво може да бъде и изпробвайте. И тогава е погрешно. Вашето устройство е блокирано. Прочетете също: Как да възстановите фабричните настройки на вашия смартфон.

Ако въведете грешна парола шест пъти подред на устройство с iOS, устройството ще се заключи и ще видите известие. Можете да изчакате минута, за да опитате отново (и по-дълги интервали след това), което е полезно, ако кодът ви изведнъж започне да ви уволнява отново. Но ако наистина нямате представа или ако сте го опитали толкова много пъти, че вече не е възможно, тогава трябва да възстановите устройството си.

Възстановете с iTunes

Ако вашето устройство е синхронизирано с iTunes, можете да го възстановите, като го свържете към компютъра, с който обикновено синхронизирате.

Отворете iTunes. Ако бъдете помолени за парола или разрешение за достъп, опитайте друг компютър, с който сте синхронизирали, или използвайте режим за възстановяване (вижте по-долу).

Ако имате достъп до iTunes на компютър, без да поискате паролата или разрешението, iTunes автоматично ще синхронизира устройството и ще създаде резервно копие. Ако това не се случи, ще трябва да синхронизирате ръчно устройството с iTunes. След като синхронизирането завърши, трябва да възстановите устройството в iTunes.

След това изберете Възстановяване на резервно копие на iTunes, когато помощникът за настройка на iOS ви помоли да конфигурирате вашето устройство. Изберете устройството в iTunes и изберете най-новото архивиране.

Възстановете с помощта на Find My iPhone

Ако сте включили функцията Find My iPhone чрез iCloud, можете да я използвате за отдалечено изтриване на вашето устройство.

Отидете на //www.icloud.com/find и влезте с вашия Apple ID. След това щракнете върху Всички устройства в горната част на прозореца на браузъра и изберете устройството, което искате да изтриете. Щракнете върху Изтриване [име на устройството], за да изтриете устройството и паролата.

След това можете да използвате помощника за настройка, за да възстановите най-новото архивиране на вашето устройство.

Възстановяване с режим на възстановяване

Ако никога не сте синхронизирали устройството си или не сте настроили функцията Find My iPhone, ще трябва да използвате режим на възстановяване, за да изтриете устройството и паролата. Можете да изберете да възстановите фабричните настройки или да възстановите резервно копие.

Първо се уверете, че устройството ви не е включено. Задръжте бутона за отлагане и изберете Изключване . След това устройството ще се изключи. Натиснете и задръжте бутона за начало и включете устройството към вашия компютър. Ако устройството ви не се включва автоматично, включете го сами, без да пускате бутона Начало. Трябва да задържите бутона за начало, докато се появи екранът Connect to iTunes . Ако не виждате този екран, трябва да отворите iTunes сами. След това ще видите предупреждение в iTunes, че е намерено устройство в режим на възстановяване. Щракнете върху OK и възстановете устройството до най-новото архивиране или до фабричните настройки.

Съвет: Можете да изберете устройството ви да се изтрива автоматично, когато 10 пъти поред се въвежда неправилна парола. Тази настройка е деактивирана по подразбиране, но можете да я активирате в Настройки> Парола .