По този начин временно деактивирате Facebook

Има моменти в живота ви, когато Facebook е напълно изключен. Не че Facebooking е много работа, но осигурява постоянно разсейване и отнема много време незабелязано. Но какво, ако нямате дисциплината да избягвате Facebook, когато трябва?

Звучи толкова просто, преструвайки се, че Facebook не съществува от няколко дни. Но с Facebook на компютъра, Facebook на нашите смартфони и в не толкова далечното бъдеще и Facebook на нашите смарт часовници, става все по-трудно да устоим на изкушението.

За щастие има начин да се уверите, че не трябва да устоявате на изкушението, просто защото временно не съществува. Можете временно да деактивирате Facebook! Което означава, че изобщо няма активност, никой не може да ви маркира, да ви изпраща съобщения и т.н. Строг, но понякога е просто необходим.

Facebook понякога може да бъде доста разсейващо.

Бихте си помислили, че Facebook би ви затруднило много, когато искате да деактивирате акаунта си (временно или по друг начин), но нищо не може да бъде по-далеч от истината. Влезте в акаунта си и щракнете върху иконата Настройки горе вдясно, след това Настройки в разгъващото се меню. След това кликнете върху Сигурност под заглавието Общи.

В долната част сега ще видите опцията Деактивиране на акаунта ви . Когато кликнете върху това, акаунтът ви не се деактивира веднага. Facebook все още се опитва да ви убеди да поддържате профила си активен, но не се притеснявайте, деактивирането не е постоянно. Веднага след като решите, че искате да разрешите на Facebook да се върне във вашия живот, можете просто да активирате отново акаунта си, междувременно няма да загубите никакви данни.

Деактивирането на акаунта ви е лесно.